Samenwerken met Parmant Scholen

De zes Parmant Scholen staan midden in de maatschappij en in contact met hun omgeving. Wij kijken naar de volgende stap die onze leerlingen uiteindelijk zullen gaan maken, nadat ze bij ons hun kwalificatie (diploma) hebben behaald. We willen hen daar zo goed mogelijk op voorbereiden zodat ze na onze school op de juiste plek terechtkomen. Hier kunnen ze zich dan verder bekwamen, hun talenten verder ontwikkelen en op hun eigen niveau deelnemen aan de maatschappij van morgen.

Om dit voor onze leerlingen mogelijk te maken hechten wij veel belang aan het samenwerken met maatschappelijke- en bestuurlijke organisaties, zoals expertisecentra, sportfederaties, bedrijven, instellingen en andere partijen in het werkveld. Het streven naar een symbiose is daarbij ons uitgangspunt. Een wisselwerking waar zowel uw organisatie als onze leerlingen allebei profijt van hebben. Denk hierbij aan leerlingen die in uw praktijkomgeving een echt vak leren, wat bijdraagt aan beter opgeleide vakmensen in uw branche. Of aan leerlingen die concrete opdrachten voor u uitvoeren of hun handen uit de mouwen steken tijdens een stage. Maar ook de mogelijkheid tot het inzetten van professionals, die met passie kennisdelen en over werk kunnen vertellen. Op die manier kan op aantrekkelijke wijze de interesse voor het specifieke vakgebied worden gewekt, waardoor de leerlingen bewuster hun vervolgopleiding of beroepssector kunnen kiezen.

Willt uw ook op bepaalde thema’s samenwerken met Parmant Scholen en/of onze individuele scholen, dan willen wij daar heel graag met u over van gedachten wisselen. Neemt u daarvoor vooral contact met ons op.

 Het Europees Sociaal Fonds (ESF) ondersteunt Parmant Scholen bij de realisatie van diverse projecten.