Bliksemstage leerlingen Antoon Schellenscollege

Vanuit een traject met JINC, waaronder een sollicitatietraining, mochten leerlingen van 't Antoon uit een aantal bedrijven kiezen waar zij een ochtend konden meelopen.

Op woensdag 18 januari 2023 kwamen vijf leerlingen van het Antoon Schellenscollege op bliksemstage bij Brainport Development, georganiseerd vanuit Samen spraken zij over ‘Wat is Brainport nou eigenlijk'? En ‘wat kun je hier later allemaal gaan doen?’.

Een bezoek waar beide partijen veel van leerden. Zo vertelden onze leerlingen aan hun volwassen gesprekspartners dat techniek onder veel leeftijdsgenoten nog steeds het imago heeft van ‘vieze handen krijgen'. Ook bleek salaris een belangrijke factor in het keuzeproces van jongeren voor een carrièrerichting. Gelukkig concludeerden zij zelf aan het eind van de dag dat “techniek meer is dan vies worden en weinig salaris!”. Tot slot gaven onze leerlingen de tip om bekende TikTokkers in te zetten om deze boodschap onder kinderen en jongeren te verspreiden. Deze frisse blik werd dankbaar aangenomen om mee te nemen in het vervolg.